Warsztaty naukowe na Uniwersytecie Rolniczym

Warsztaty naukowe na Uniwersytecie Rolniczym

Weekendowe warsztaty naukowe na Uniwersytecie Rolniczym

W miniony weekend uczniowie klasy 2 TŻ uczestniczyli w dodatkowych zajęciach rozwijających zorganizowanych w formie naukowych warsztatów weekendowych na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie. Zajęcia zorganizowane zostały w ramach komponentu Małopolskiej Chmury Edukacyjnej w projekcie pn. “Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce II” w obszarze tematycznym Żywność. W programie zajęć znalazły się następujące zagadnienia: Co wiesz o swoich ulubionych napojach? Co wiesz o swoich ulubionych przekąskach? Ujawnianie niewidek. Jak kwaśne jest jabłko? Było to łącznie 10 godzin intensywnej pracy i nauki, podczas których uczniowie poznać mogli kulisy studenckiej edukacji. Po obliczeniu zawartości soli w popularnych przekąskach (chipsy, orzeszki czy krakersy) oraz po sprawdzeniu, ile cukru znajduje się w popularnej coli, soku jabłkowym oraz napoju jabłkowym, uczniowie zwiedzili Muzeum Sztuki i Techniki Japońskiej Manggha i sprawdzili, czy w krakowskich sklepach widać już święta 🙂
Warsztaty spotkały się z dużym uznaniem uczestników i mamy nadzieję, że jeszcze nie raz nasi uczniowie będą mogli uczestniczyć w podobnych zajęciach.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Skip to content